#28 - Connected

Bringing the Landscape Inside

/

Courtesy of Goood

Tired of crowded city living, a client commissioned FMX Interior Design founder Xu Fu-Min to create a countryside home that embraces the tranquility of nature. The resulting 390 sq. meter residence, “returning hut” uses materials that reflect the composition and color of rocks and trees on its hillside location outside Xiamen, China.

The two-story house features bluestone, slate and solid wood walls and flooring with minimal decoration. Abundant glass outer walls invite the outdoors in, visually opening the bedrooms, bathroom and high ceilinged living room to their natural surroundings. Glass walls also organize and divide the space within.

Bordering the master bath is a boulder appearing as though the house was built around it, leaving it untouched. “It’s important to preserve and apply natural mountains, rocks and trees to the largest extent possible, so that accidentalness and inevitability will merge into one,” writes Fu-Min for gooood. “The designer should forget about the design and even return to a state of void.”

Returning Hut Xu Fumin Goood architect architecture design product design archiexpo nature

Returning Hut by Xu Fumin via Goood


About the Author

Hilary Edesess is a freelance journalist based in Marseille, France. She blogs about culture, art and urban design.

Related Posts

The concept of “designing relationships” between past and present lies at the heart of an ambitious...

Generally fast plastic, 3D-printing doesn’t have the best reputation in terms of sustainability....

Dassault Systèmes held its Design for Life program at Superstudio Più during Milan Design Week 2019...

Style Switcher

Highlight Color:

               

Backgrounds:

                    

You can also set your own colors or background from the Admin Panel.